Tuesday, June 23, 2015

Jamu mata esok kan dh gaji....

Salam tengahari.....

Dh nk dekat raya ni.... semua pakat nk cantik kan...jom 01 julai ni kita serbu butik AVON..ada Perfurm baru (Far Away Bella Sunset) wangi...blh la nk beli kan...banyak lagi yang menarik dalam katalog Avon ni..

Cosway pulak start esok 25 Jun...sapa yang berminat dengan barang-barang Cosway ni blh la serbu esok... 

Selamat membeli yer kawan-kawan......



Murtabak Maggi mudah dan sedap!!

Murtabak Maggi mudah dan sedap!!

Salam  semua..

Ni  nak share 1 resepi mudah sgt, murtabak megi.... 
sebelum ni dah pernah buat, tp dah lama .. 
tetiba je rasa nak makan pulak, so aku bt la untuk berbuka puasa kelmarin.. 
 jom tengok resepinya..

Murtabak Megi

Bahan-bahannya:-

** 2 1/2 bungkus megi kari

** 2 btg sosej**4 btg jejari ketam
** 1 labu bawang besar
** Sedikit daun sup / kucai
** 4 biji telurSedikit minyak

Cara penyediaan:-

1) Celur maggi dalam air yg mendidih. Sekejap saje, jangan sampai kembang. then, toskan maggi            dan letak tepi.

2) Potong dadu bawang besar dan potong sosej dan jejari ketam kecil2. Daun bawang / kucai potong       kecik2 jugak.
3) Pukul telur sehingga kembang dalam mangkuk yg sederhana besar. masukkan perencah kari (ada      2 bungkus kan) dan juga bahan2 yg dipotong tadi. kacau seketika.
4) Masukkan maggi yg telah dicelur tadi ke dalam campuran telur dan gaul rata.
5) Panaskan sedikit minyak masak dalam non-stick pan. Tuang campuran maggi tadi dalam pan.            Tekan2 sikit bagi maggi tu padat.
6) Bila maggi dah garing sikit, terbalikkan maggi tu.
7) Bila kedua2 belah dah agak garing dan x bercerai maggi tu, boleh angkat. 

Siap!! 

Boleh hidangkan dan makan bersama sos ketika panas2..
Selamat mencuba..